35 jaar Syplon

Op dinsdag, 11 oktober 2022.

Op 1 augustus 1987 werd Syplon ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Startend vanaf een zolderkamer met als enige klant de VCOG. Afgelopen donderdag vierden wij ons 35-jarig bestaan samen met Team Syplon, klanten en relaties. Waaronder nog steeds onze eerste klant de VCOG.

Tijdens het jubileumfeest hebben we tevens ons bouwbord van het nieuwe kantoorpand onthuld. Vanaf oktober 2023 is Syplon gevestigd in een nieuw en volledig duurzaam kantoor aan de Kaskinenweg in Groningen (bedrijventerrein Eemspoort).

Lees meer over ons jubileumfeest in het artikel van de Groninger Ondernemers Courant

Jubilerend Syplon doet zichzelf nieuw kantoorpand cadeau › GROC - Groninger Ondernemers Courant

 

 

Vier veelzijdige en uitdagende vactures bij Syplon. Iets voor jou?

Op vrijdag, 08 juli 2022.

2022 vacatures 4x zonder inloop

De afgelopen jaren maakt Syplon een constante groei door. Wij hebben zowel nieuwe opdrachtgevers, projecten en collega's mogen verwelkomen. Nu zijn we weer op zoek naar vier nieuwe collega's ter uitbreiding van Team Syplon. Kom jij ons versterken?

Klik op de onderstaande functie om de complete vacature te bekijken.

UITNODIGING themabijeenkomst 17 november - Bouwen? Van idee tot realisatie

Op donderdag, 09 september 2021.

Op woensdag 17 november organiseren wij (op een echte bouwplaats) onze themabijeenkomst Bouwen? Van idee tot realisatie.

Heeft u nieuwbouw-, verbouw-, of renovatieplannen? Dan bent u van harte welkom om onze GRATIS bijeenkomst bij te wonen. Onder andere komen de onderwerpen uitvraag en behoefte, huidige markt, ventilatie en valkuilen in het bouwproces aan bod.

Doelgroep: gebouweigenaren en -gebruikers
Locatie: bouwplaats Willem Lodewijk Gymnasium Groningen
Tijdstip: 14:30 uur - 16:30 uur

Toegang alleen mogelijk door aanmelding via het sturen van een e-mail naar c.bleker@syplon.nl (uiterlijk 10 november).

 

VACATURES - Tekenaar en Projectcoördinator Energie

Op vrijdag, 02 april 2021.

wij zoeken twee collegas

De afgelopen jaren maakt Syplon een constante groei door. Wij hebben zowel nieuwe opdrachtgevers, projecten en medewerkers mogen verwelkomen. Vandaar dat we op zoek zijn naar twee nieuwe collega's.

Tekenaar 2D/3D Utiliteit

Voor de afdeling Projecten zijn wij op zoek naar een nieuwsgierige en meedekende tekenaar 2D/3D. Die zelf een stap in zijn carriere wil zetten en het tekenwerk binnen Syplon naar een hoger plan wil tillen.

Heb jij een afgeronde mbo+ of hbo-opleiding Bouwkunde, ervaring met AutoCAD, Revit of vergelijkbare tekenpakketten, affiniteit met utiliteit en interesse om bij een groeiend en dynamisch bedrijf aan de slag te gaan? Dan ben jij onze nieuwe tekenaar.

Klik hier voor de complete vacature van tekenaar!

Projectcoördinator Energie

Al enekele jaren is de afdeling goed gevuld met mooie projecten en het wordt nu tijd om de afdeling uit te breiden met een nieuwe projectcoördinator Energie. Wij zoeken een gedreven en duurzaam denkende collega met ervaring in energie-inspecties en affiniteit met utiliteit.

Heb jij een afgeronde mbo-opleiding Bouwkunde, Energietechniek of gelijkwaardig en zin om samen met een enthousiast team voor zeer diverse opdrachtgevers te werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Klik hier voor de volledige vacature van projectcoördinator Energie.

 

Bedrijven verspillen bakken met geld

Op maandag, 08 februari 2021.

Artikel DvhN 8-2-2021

Kantoor leeg, kachel en lampen nog aan

Bedrijven kunnen bakken met geld besparen door tijdens de lockdown de kachel uit te zetten. Toch gebeurt dat vaak niet. In Groningen start maandag een campagne.

In veel kantoorgebouwen die leegstaan omdat het personeel thuiswerkt, draait de cv-installatie als vanouds. Ook de verlichting is vaak aan, zonder dat iemand er wat aan heeft.

 

Gas en elektriciteit die je kunt besparen

Het kost elektriciteit en vele kubieke meters gas, die moeiteloos bespaard hadden kunnen worden. Dat zegt Groningen werkt slim, een servicecentrum voor verduurzamen. Diverse bedrijvenverenigingen in Groningen werken erin samen.

Met gebouwenbeheerder Syplon heeft Groningen werkt slim in een aantal gevallen de rekening opgemaakt.

 
 

Alleen de televisie en de computers gaan uit

Hielke Koning van Syplon ziet dat in veel gebouwen, die nagenoeg leegstaan, amper stroom of gas wordt bespaard. ,,De meeste focus ligt op uitschakelen van elektrische apparatuur zoals televisies en computers. Maar de verwarming blijft vaak aan.’’

Veel cv-installaties kennen daarnaast een automatische inschakelfunctie. Daardoor blijven ze draaien alsof er nog gewoon in de gebouwen wordt gewerkt. Koning merkt daarnaast geregeld dat in gebouwen, ook in gesloten winkels, het licht aanblijft.

 

In twee weken tijd 800 euro aan gas besparen

In de eerste periode van lockdown berekende Koning voor een van de gebouwen die Syplon beheert dat er in twee weken tijd bijna 800 euro aan gas bespaard had kunnen worden.

Groningen werkt slim lanceert vandaag een campagne om beheerders van lege gebouwen bewust te maken van de besparingen die mogelijk zijn.

Verlichte kantoorpanden Small

https://www.dvhn.nl/economie/Kantoor-leeg-kachel-en-lampen-aan-Bedrijven-verspillen-bakken-met-geld-26477364.html

 

Winter in het land! Tijd voor een thermische scan.

Op donderdag, 24 november 2016.

De winter is hét ideale seizoen om een thermische gevel- en dakscan uit te laten voeren. Het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur is nu het grootst. Hierdoor zijn via een infrarood camera eventuele koudebruggen, warmtelekken en verstoringen in de isolatie goed op te sporen. Tevens kan met een thermische scan gecontroleerd worden of zonnepanelen nog voldoende energie opwekken. Ook kunnen verwarmingssystemen, zoals de vloerverwarming, gecontroleerd worden op een juiste werking.

Werkwijze

Onze inspecteur gaat op locatie met een infrarood camera het gebouw scannen. De warmte-uitstraling van het gebouw zorgt voor een elektromagnetische straling. Deze straling wordt omgezet in verschillende kleuren. Hierbij geven donkere kleuren (zwart, blauw, paars) de onderdelen aan die relatief koud zijn. De kleuren rood, geel en wit geven de oppervlaktes aan die (te) warm zijn. Alle gegevens worden vervolgens opgenomen in een rapportage, met hierin onze bevindingen, aanbevelingen en conclusie.

Voordelen

 • Snel inzicht
 • Grote oppervlaktes mogelijk
 • Geen breekwerk
 • Lagere energiekosten
 • Oplossen koudeklachten

Ook geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Traditie gebroken tijdens Promotiedagen

Op vrijdag, 06 november 2020.

Dit jaar is het helaas niet mogelijk om een balletje te slaan bij Syplon tijdens de Promotiedagen L

Onder normale omstandigheden zouden wij dit jaar ook weer aanwezig zijn tijdens de Promotiedagen. Nu vindt dit practige evenement 10 november alleen online plaats.

Maar volgend jaar hopen we u weer face tot face in onze stand te mogen verwelkomen. Zodat we onze traditie, samen een balletje slaan, weer kunnen oppakken en van gedachten te wisselen over wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Heeft u als gebouweigenaar vragen over het Beheer en Onderhoud van panden, of wenst u advies over het Verduurzamen daarvan of heeft u behoefte aan begeleiding van Energie-inkoop trajecten? Dan kunt u ons via https://syplon.nl/contact bereiken.

Daarnaast bewijst Syplon al meer dan 30 jaar een ervaren partner te zijn voor nieuw- en verbouwprojecten. Wij verzorgen de complete Bouwbegeleiding van idee t/m de oplevering. Maar ook voor het opstellen van NEN 2580-metingen, Verhuisbegeleiding, Energiemonitoring en Haalbaarheidsonderzoek zonnepanelen bent u bij ons aan het juiste adres.

Oftewel, u kunt bij ons terecht voor alle vraagstukken op het gebied van uw huisvesting!

VACATURE - Inspecteur Beheer & Onderhoud

Op donderdag, 20 augustus 2020.

De afgelopen jaren maakt Syplon een constante groei door. Wij hebben zowel nieuwe opdrachtgevers, projecten en medewerkers mogen verwelkomen.

Op de afdeling Beheer & Onderhoud is vanwege uitbreiding van onze orderportefeuille een nieuwe vacature ontstaan, namelijk 'Inspecteur onderhoud gebouwen'.

Heb jij een MBO-opleiding Bouwkunde, kennis van NEN 2767, affiniteit met utiliteit en interesse om bij een groeiend en dynamisch bedrijf aan de slag te gaan?

DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU!

Klik hier voor de complete vacature.

Gezocht Small

Uitdagende stageplaatsen beschikbaar

Op maandag, 22 juni 2020.

Ben jij op zoek naar een stageplaats waar je zelfstandig en veel afwisselende werkzaamheden kan uitvoeren? 

DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU!

Voor het komende schooljaar hebben wij stageplaatsen beschikbaar voor Bouwkunde (MBO of HBO) en een afstudeeropdracht voor Communicatie & Marketing (HBO). Klik hier voor de volledige omschrijvingen.

stage

Met Syplon bent u goedkoper uit

De werkzaamheden die Syplon verricht, verdienen zichzelf terug. Door goede voorbereiding en duidelijke communicatie met uitvoerende partijen komt meerwerk niet voor. Van idee tot beheer zorgen wij voor betrouwbare, beheersbare en betaalbare gebouwen!

 • Bouw- en exploitatiekosten worden door ons lager omdat wij de juiste uitvoerende partijen kiezen en aan hun opdracht houden.
 • U betaalt alleen voor wat u krijgt. Wij bewaken dat uitvoerende partijen geen meerwerk in rekening brengen.
 • Wij houden bij het ontwerp rekening met onderhoud en beheer. En met logistieke zaken als parkeer- en laad- en losplekken.
 • Wij geven niet alleen advies maar begeleiden ook de uitvoer van uw bouwprojecten en het onderhoud en beheer van uw gebouw.
 • Wij zijn volledig onafhankelijk. Wij kiezen uitvoerende partijen die passen bij uw wensen en budget.
 • Onze klanten zijn erg trouw. Met sommigen werken wij al vanaf 1987 plezierig samen.
 • U heeft bij ons een vaste contactpersoon. Die volledig op de hoogte is van uw zaken.