UITNODIGING themabijeenkomst 17 november - Bouwen? Van idee tot realisatie

Op donderdag, 09 september 2021.

Op woensdag 17 november organiseren wij (op een echte bouwplaats) onze themabijeenkomst Bouwen? Van idee tot realisatie.

Heeft u nieuwbouw-, verbouw-, of renovatieplannen? Dan bent u van harte welkom om onze GRATIS bijeenkomst bij te wonen. Onder andere komen de onderwerpen uitvraag en behoefte, huidige markt, ventilatie en valkuilen in het bouwproces aan bod.

Doelgroep: gebouweigenaren en -gebruikers
Locatie: bouwplaats Willem Lodewijk Gymnasium Groningen
Tijdstip: 14:30 uur - 16:30 uur

Toegang alleen mogelijk door aanmelding via het sturen van een e-mail naar c.bleker@syplon.nl (uiterlijk 10 november).

 

VACATURES - Tekenaar en Projectcoördinator Energie

Op vrijdag, 02 april 2021.

wij zoeken twee collegas

De afgelopen jaren maakt Syplon een constante groei door. Wij hebben zowel nieuwe opdrachtgevers, projecten en medewerkers mogen verwelkomen. Vandaar dat we op zoek zijn naar twee nieuwe collega's.

Tekenaar 2D/3D Utiliteit

Voor de afdeling Projecten zijn wij op zoek naar een nieuwsgierige en meedekende tekenaar 2D/3D. Die zelf een stap in zijn carriere wil zetten en het tekenwerk binnen Syplon naar een hoger plan wil tillen.

Heb jij een afgeronde mbo+ of hbo-opleiding Bouwkunde, ervaring met AutoCAD, Revit of vergelijkbare tekenpakketten, affiniteit met utiliteit en interesse om bij een groeiend en dynamisch bedrijf aan de slag te gaan? Dan ben jij onze nieuwe tekenaar.

Klik hier voor de complete vacature van tekenaar!

Projectcoördinator Energie

Al enekele jaren is de afdeling goed gevuld met mooie projecten en het wordt nu tijd om de afdeling uit te breiden met een nieuwe projectcoördinator Energie. Wij zoeken een gedreven en duurzaam denkende collega met ervaring in energie-inspecties en affiniteit met utiliteit.

Heb jij een afgeronde mbo-opleiding Bouwkunde, Energietechniek of gelijkwaardig en zin om samen met een enthousiast team voor zeer diverse opdrachtgevers te werken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Klik hier voor de volledige vacature van projectcoördinator Energie.

 

Bedrijven verspillen bakken met geld

Op maandag, 08 februari 2021.

Artikel DvhN 8-2-2021

Kantoor leeg, kachel en lampen nog aan

Bedrijven kunnen bakken met geld besparen door tijdens de lockdown de kachel uit te zetten. Toch gebeurt dat vaak niet. In Groningen start maandag een campagne.

In veel kantoorgebouwen die leegstaan omdat het personeel thuiswerkt, draait de cv-installatie als vanouds. Ook de verlichting is vaak aan, zonder dat iemand er wat aan heeft.

 

Gas en elektriciteit die je kunt besparen

Het kost elektriciteit en vele kubieke meters gas, die moeiteloos bespaard hadden kunnen worden. Dat zegt Groningen werkt slim, een servicecentrum voor verduurzamen. Diverse bedrijvenverenigingen in Groningen werken erin samen.

Met gebouwenbeheerder Syplon heeft Groningen werkt slim in een aantal gevallen de rekening opgemaakt.

 
 

Alleen de televisie en de computers gaan uit

Hielke Koning van Syplon ziet dat in veel gebouwen, die nagenoeg leegstaan, amper stroom of gas wordt bespaard. ,,De meeste focus ligt op uitschakelen van elektrische apparatuur zoals televisies en computers. Maar de verwarming blijft vaak aan.’’

Veel cv-installaties kennen daarnaast een automatische inschakelfunctie. Daardoor blijven ze draaien alsof er nog gewoon in de gebouwen wordt gewerkt. Koning merkt daarnaast geregeld dat in gebouwen, ook in gesloten winkels, het licht aanblijft.

 

In twee weken tijd 800 euro aan gas besparen

In de eerste periode van lockdown berekende Koning voor een van de gebouwen die Syplon beheert dat er in twee weken tijd bijna 800 euro aan gas bespaard had kunnen worden.

Groningen werkt slim lanceert vandaag een campagne om beheerders van lege gebouwen bewust te maken van de besparingen die mogelijk zijn.

Verlichte kantoorpanden Small

https://www.dvhn.nl/economie/Kantoor-leeg-kachel-en-lampen-aan-Bedrijven-verspillen-bakken-met-geld-26477364.html

 

Winter in het land! Tijd voor een thermische scan.

Op donderdag, 24 november 2016.

De winter is hét ideale seizoen om een thermische gevel- en dakscan uit te laten voeren. Het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur is nu het grootst. Hierdoor zijn via een infrarood camera eventuele koudebruggen, warmtelekken en verstoringen in de isolatie goed op te sporen. Tevens kan met een thermische scan gecontroleerd worden of zonnepanelen nog voldoende energie opwekken. Ook kunnen verwarmingssystemen, zoals de vloerverwarming, gecontroleerd worden op een juiste werking.

Werkwijze

Onze inspecteur gaat op locatie met een infrarood camera het gebouw scannen. De warmte-uitstraling van het gebouw zorgt voor een elektromagnetische straling. Deze straling wordt omgezet in verschillende kleuren. Hierbij geven donkere kleuren (zwart, blauw, paars) de onderdelen aan die relatief koud zijn. De kleuren rood, geel en wit geven de oppervlaktes aan die (te) warm zijn. Alle gegevens worden vervolgens opgenomen in een rapportage, met hierin onze bevindingen, aanbevelingen en conclusie.

Voordelen

 • Snel inzicht
 • Grote oppervlaktes mogelijk
 • Geen breekwerk
 • Lagere energiekosten
 • Oplossen koudeklachten

Ook geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Traditie gebroken tijdens Promotiedagen

Op vrijdag, 06 november 2020.

Dit jaar is het helaas niet mogelijk om een balletje te slaan bij Syplon tijdens de Promotiedagen L

Onder normale omstandigheden zouden wij dit jaar ook weer aanwezig zijn tijdens de Promotiedagen. Nu vindt dit practige evenement 10 november alleen online plaats.

Maar volgend jaar hopen we u weer face tot face in onze stand te mogen verwelkomen. Zodat we onze traditie, samen een balletje slaan, weer kunnen oppakken en van gedachten te wisselen over wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Heeft u als gebouweigenaar vragen over het Beheer en Onderhoud van panden, of wenst u advies over het Verduurzamen daarvan of heeft u behoefte aan begeleiding van Energie-inkoop trajecten? Dan kunt u ons via https://syplon.nl/contact bereiken.

Daarnaast bewijst Syplon al meer dan 30 jaar een ervaren partner te zijn voor nieuw- en verbouwprojecten. Wij verzorgen de complete Bouwbegeleiding van idee t/m de oplevering. Maar ook voor het opstellen van NEN 2580-metingen, Verhuisbegeleiding, Energiemonitoring en Haalbaarheidsonderzoek zonnepanelen bent u bij ons aan het juiste adres.

Oftewel, u kunt bij ons terecht voor alle vraagstukken op het gebied van uw huisvesting!

VACATURE - Inspecteur Beheer & Onderhoud

Op donderdag, 20 augustus 2020.

De afgelopen jaren maakt Syplon een constante groei door. Wij hebben zowel nieuwe opdrachtgevers, projecten en medewerkers mogen verwelkomen.

Op de afdeling Beheer & Onderhoud is vanwege uitbreiding van onze orderportefeuille een nieuwe vacature ontstaan, namelijk 'Inspecteur onderhoud gebouwen'.

Heb jij een MBO-opleiding Bouwkunde, kennis van NEN 2767, affiniteit met utiliteit en interesse om bij een groeiend en dynamisch bedrijf aan de slag te gaan?

DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU!

Klik hier voor de complete vacature.

Gezocht Small

Uitdagende stageplaatsen beschikbaar

Op maandag, 22 juni 2020.

Ben jij op zoek naar een stageplaats waar je zelfstandig en veel afwisselende werkzaamheden kan uitvoeren? 

DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR JOU!

Voor het komende schooljaar hebben wij stageplaatsen beschikbaar voor Bouwkunde (MBO of HBO) en een afstudeeropdracht voor Communicatie & Marketing (HBO). Klik hier voor de volledige omschrijvingen.

stage

Het Corona-virus: hoe gaat Syplon hier mee om

Op vrijdag, 13 maart 2020.

Vanaf 12 maart heeft de regering op advies van het RIVM landelijke maatregelen ingesteld om verdere besmetting van het Corona-virus tegen te gaan. Binnen Syplon nemen wij deze adviezen over en hebben alle noodzakelijke maatregelen genomen.

Vanaf 13 maart is voor Syplon het onderstaande van toepassing:

corona
 
-       Ons kantoor is geopend, maar met een minimale bezetting
-        Wij zijn telefonisch bereikbaar via ons vaste telefoonnummer 050 - 5735672
-        Groepsbijeenkomsten zijn tot 1 april gecanceld
-        Over reeds gemaakte afspraken/vergaderingen wordt vooraf telefonisch contact opgenomen
-        Aanvullende maatregelen van opdrachtgevers worden overgenomen

 

UITNODIGING Workshop: Gebouwbeheer in de praktijk

Op maandag, 27 januari 2020.

In navolging op voorgaande themabijeenkomsten organiseren wij nu een meer praktische variant, te weten de workshop ‘Gebouwbeheer in de praktijk’.

Tijdens deze workshop gaan wij dieper op de zaken in; hoe pak je onderhoud daadwerkelijk aan van (huur)panden?

Deze keer geen PowerPointpresentatie maar een verdiepingsslag in ons gebouwbeheerprogramma, waarbij u zelf actief zal deelnemen.  

Wij nodigen u van harte uit voor deze interactieve bijeenkomst waarbij u kennisen gebouwvisie met elkaar kunt delen.

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

 •         Het vullen van een MJOP-softwarepakket (O-Prognose)
 •         Sturen op onderhoud
 •         Managementinformatie uit het softwarepakket halen
 •         Tactische en strategische keuzes maken
 •         U gaat zelf aan de slag aan de hand van een case

Aanmelden kan tot 20 februari via c.bleker@syplon.nl

Uitnodiging website Medium

 

 

VACATURE - Medewerker Binnendienst

Op dinsdag, 14 januari 2020.

De afgelopen jaren heeft Syplon een mooie groei doorgemaakt. Wij hebben zowel nieuwe opdrachtgevers, projecten en medewerkers mogen verwelkomen.

Op de afdeling Beheer & Onderhoud is vanwege uitbreiding van onze orderportefeuille een nieuwe functie ontstaan, namelijk Medewerker Binnendienst.

Wij zijn per direct op zoek naar een servicegerichte duizendpoot voor ondersteuning van de projectleiders. Klik hier voor de volledige vacature.

vacature website

Syplon tijdens kerstvakantie gesloten

Op zaterdag, 14 december 2019.

Ons kantoor is vanwege de kerstvakantie gesloten. Vanaf 6 januari 2020 staat team Syplon graag weer voor u klaar.

Voor dringende zaken zijn wij bereikbaar via 050 5735672.

Claudia en Peter verwelkomen u graag tijdens NPD

Op dinsdag, 29 oktober 2019.

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan de beurs en in het bijzonder aan onze stand. Claudia en Peter informeren u graag over nieuwbouw, onderhoud & beheer, binnenklimaat en energie.

claudia peter 

Op 5 en 6 november wordt in MartiniPlaza Groningen de Promotiedagen gehouden.

De beurs is zoals ieder jaar hét zakelijk ontmoetingspunt van Noord-Nederland en telt dit jaar ruim 600 standhouders en presenteert een inspirerend beursprogramma met tal van workshops, presentaties en pitches. Oftewel de ideale gelegenheid om zaken te doen, nieuwe mensen en bedrijven te leren kennen en ideeën op te doen.

U vindt ons in Expo 1 standnummer 6049 (nabij de toiletten).

Klik hier voor gratis toegangskaarten.

Graag tot ziens op 5 of 6 november 2019!

banner invite 1

Met Syplon bent u goedkoper uit

De werkzaamheden die Syplon verricht, verdienen zichzelf terug. Door goede voorbereiding en duidelijke communicatie met uitvoerende partijen komt meerwerk niet voor. Van idee tot beheer zorgen wij voor betrouwbare, beheersbare en betaalbare gebouwen!

 • Bouw- en exploitatiekosten worden door ons lager omdat wij de juiste uitvoerende partijen kiezen en aan hun opdracht houden.
 • U betaalt alleen voor wat u krijgt. Wij bewaken dat uitvoerende partijen geen meerwerk in rekening brengen.
 • Wij houden bij het ontwerp rekening met onderhoud en beheer. En met logistieke zaken als parkeer- en laad- en losplekken.
 • Wij geven niet alleen advies maar begeleiden ook de uitvoer van uw bouwprojecten en het onderhoud en beheer van uw gebouw.
 • Wij zijn volledig onafhankelijk. Wij kiezen uitvoerende partijen die passen bij uw wensen en budget.
 • Onze klanten zijn erg trouw. Met sommigen werken wij al vanaf 1987 plezierig samen.
 • U heeft bij ons een vaste contactpersoon. Die volledig op de hoogte is van uw zaken.