Energie - iedereen betaalt te veel!

Naast bouwkundig advies zijn wij gespecialiseerd in energieadvies. Wij adviseren gebouweigenaren in het besparen van energiekosten. Denk hierbij aan besparen op vaste netwerkkosten, energiebelasting, zonnepanelen, levering en verbruik.

In ons advies worden de eventuele investeringen, het besparingsbedrag en de terug verdientijden (éénmalig of structureel) berekend. De benodigde gegevens kunnen wij rechtstreeks opvragen bij het energiebedrijf, zo wordt uw administratie minimaal belast.

Met de energiekennis van Syplon krijgt u altijd onafhankelijk maatwerkadvies.

1 - factuurcontrole

Controleren van energiefacturen of juistheid, tijdigheid, rechtmatigheid en volledigheid. In de praktijk blijk dat 20% van de energiefacturen een fout bevat. Syplon zorgt ervoor dat de onjuiste facturen worden gecorrigeerd. Dit is mogelijk met terugwerkende kracht tot vijf jaren, voor elk type gebouw. Deze controle verdient zich zeer snel terug!

2 - contractenscan

Bij een contractenscan kijken wij of uw huidige energiecontracten van uw netwerkbedrijf, meetdiensten en levering nog passen bij uw bedrijfssituatie. Wij geven in een rapportage duidelijk aan op welke onderdelen uw contracten niet meer aan sluiten of dat u teveel betaalt. Door onze marktkennis kunnen wij snel een plan van aanpak opstellen.

3 - besparingsadvies

Veel gebouwen zijn 75% van de tijd niet in gebruik, dit betekent een grote energieverspilling. Syplon adviseert over energiebesparende maatregelen die u binnen één jaar terugverdient. U kunt bijvoorbeeld denken aan het wijzigen van uw energiemeter en aansluitingscapaciteit, het monitoren van uw energieverbruik onnodige energiepieken te ontdekken of het aanpassen van gebruikstijden van installaties.

4 - inkoop

Wij adviseren en begeleiden u bij het afsluiten van nieuwe energiecontract voor netwerk, meetdiensten en levering. Wij stellen een Programma van Eisen op, maken een bestek, vragen offertes aan en geven tot slot een gunningsadvies. Vervolgens regelen wij de overstap naar het nieuwe contract.

5 - monitoring (meten = weten)

Het monitoren van energie geeft inzicht in uw verbruiken en verspillingen. Door middel van onze rapportages verkregen uit online monitoring, kunt u sturen op besparing en beheersing. Wij werken met een monitoringssysteem waarin zowel elektriciteit als gas, water en warmte zichtbaar zijn én de kosten. Op elk moment weet u of u bij moet betalen of geld terug krijgt. Vanuit dit systeem kunnen ook eenvoudig energiebegrotingen opgesteld worden. Of u een grootverbruik of kleinverbruik aansluiting heeft maakt geen verschil. Uw gebouwen worden op dezelfde manier weergegeven in het systeem. U kunt gebouwen met elkaar vergelijken en de prestatie is direct zichtbaar.

6 - energiebesparingsplan en -audit

Verbruikt u meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gas per jaar? Dan bent u in het kader van de Wet milieubeheer verplicht een energie-audit uit te (laten) voeren en over een energiebesparingsplan (EBP) te beschikken. In een EBP worden energiebesparende maatregelen en een plan van aanpak opgenomen die vervolgens door een handhavende instantie (bijv. gemeente) worden gecontroleerd. Syplon neemt standaard de controle van energiefacturen mee en welke energiekosten verlaagd kunnen worden. Door de minimale investeringen verdient dit verplichte onderzoek zich snel terug en voldoet u aan de wet.

7 - zonnepanelen

Zonnepanelen zijn populair, maar is dit voor uw situatie ook technisch én economisch interessant? Syplon geeft een objectief en onafhankelijk advies en maakt zichtbaar wat voor u de beste keuze is door middel van de volgende stappen:

  • Stap 1 - inventarisatie (aansluiting, dak, contract en subsidie)
  • Stap 2 - rapportage (scenario, investering en terugverdientijd)
  • Stap 3 - uitvoering (bestek, inkoop en plaatsing)

Wilt u meer informatie? Klik hier voor onze contactgegevens.

 

Met Syplon bent u goedkoper uit

De werkzaamheden die Syplon verricht, verdienen zichzelf terug. Door goede voorbereiding en duidelijke communicatie met uitvoerende partijen komt meerwerk niet voor. Van idee tot beheer zorgen wij voor betrouwbare, beheersbare en betaalbare gebouwen!

  • Bouw- en exploitatiekosten worden door ons lager omdat wij de juiste uitvoerende partijen kiezen en aan hun opdracht houden.
  • U betaalt alleen voor wat u krijgt. Wij bewaken dat uitvoerende partijen geen meerwerk in rekening brengen.
  • Wij houden bij het ontwerp rekening met onderhoud en beheer. En met logistieke zaken als parkeer- en laad- en losplekken.
  • Wij geven niet alleen advies maar begeleiden ook de uitvoer van uw bouwprojecten en het onderhoud en beheer van uw gebouw.
  • Wij zijn volledig onafhankelijk. Wij kiezen uitvoerende partijen die passen bij uw wensen en budget.
  • Onze klanten zijn erg trouw. Met sommigen werken wij al vanaf 1987 plezierig samen.
  • U heeft bij ons een vaste contactpersoon. Die volledig op de hoogte is van uw zaken.