Syplon in het kort

Bouwadviesbureau Syplon is een onafhankelijk bouwadviesbureau met ruim 30 jaar ervaring. Wij coördineren en begeleiden bouwprojecten en verbouwprojecten, stellen meerjaren onderhoudsplannen (mjop) op en zijn gespecialiseerd in energie-, gebouw- en contractbeheer.

Syplon staat voor SYstematisch PLanmatig ONderhoud

Syplon gaat op de stoel van de opdrachtgever zitten en zorgt ervoor dat deze het gebouw, de verbouwing óf het onderhoud krijgt wat bij zijn wensen en budget past. Oftewel wij ontzorgen de opdrachtgever volledig van idee tot beheer.

Overlast tot een minimum

Als bouwadviesbureau Syplon een bestaand gebouw verbouwt, dan laat het de werkzaamheden die binnen dat gebouw worden verricht, zoveel mogelijk doorgaan. Een verbouwing aan een school? Syplon zet aannemers in op plekken en momenten die de lessen zo weinig mogelijk verstoren. Een winkel die wordt uitgebreid? Syplon zorgt ervoor dat er geen winkelsluiting nodig is en dat klanten gewoon hun aankopen kunnen blijven doen.

Afspraak is afspraak

Syplon bewaakt nauwlettend of de uitvoerende partijen die aan een gebouw werken zich aan de opdracht houden. Of het nu om onderhoud, nieuwbouw of verbouw gaat. Zo krijgt de opdrachtgever altijd de gevraagde kwaliteit geleverd. Zowel op het gebied van uitvoering als op financieel gebied. U betaalt geen cent meer dan vooraf is afgesproken.

Bouwadvies dat zich terug verdient

Onder andere een goede planvoorbereiding en Programma van Eisen verdient zichzelf terug door lagere bouw-, faal- en exploitatiekosten. Door onze professionele aanpak en vakinhoudelijke kennis kunnen wij hierin een toegevoegde waarde voor u zijn.

Enkele voorbeelden van kostenbesparing zijn:

 • Besparingen tijdens de bouwfase zorgen later vaak voor problemen bij het onderhoud. Syplon kiest voor degelijke, goed te onderhouden oplossingen. Op langere termijn verdient u uw bouwinvestering terug dankzij goedkoper onderhoud.
 • Syplon heeft oog voor de totale logistiek in en rond een gebouw en weet wat voor kosten daaraan verbonden zijn. Of het nou gaat om bouwleges, parkeerterreinen of een herinrichting van een terrein.
 • Als adviseur van vele opdrachtgevers is het mogelijk om collectief werkzaamheden uit te laten voeren of contracten af te sluiten.
 • In de praktijk blijkt dat de meeste energiefacturen onjuist zijn, Syplon controleert en verlaagt uw energiekosten zonder investeren tot vijf jaren terug.

Wilt u een gebouw laten (ver)bouwen? Heeft u een meerjaren onderhoudsplan (mjop) nodig? Uw energiekosten en gebouwgebonden contracten verlagen? Neem dan contact met ons op.

Met Syplon bent u goedkoper uit

De werkzaamheden die Syplon verricht, verdienen zichzelf terug. Door goede voorbereiding en duidelijke communicatie met uitvoerende partijen komt meerwerk niet voor. Van idee tot beheer zorgen wij voor betrouwbare, beheersbare en betaalbare gebouwen!

 • Bouw- en exploitatiekosten worden door ons lager omdat wij de juiste uitvoerende partijen kiezen en aan hun opdracht houden.
 • U betaalt alleen voor wat u krijgt. Wij bewaken dat uitvoerende partijen geen meerwerk in rekening brengen.
 • Wij houden bij het ontwerp rekening met onderhoud en beheer. En met logistieke zaken als parkeer- en laad- en losplekken.
 • Wij geven niet alleen advies maar begeleiden ook de uitvoer van uw bouwprojecten en het onderhoud en beheer van uw gebouw.
 • Wij zijn volledig onafhankelijk. Wij kiezen uitvoerende partijen die passen bij uw wensen en budget.
 • Onze klanten zijn erg trouw. Met sommigen werken wij al vanaf 1987 plezierig samen.
 • U heeft bij ons een vaste contactpersoon. Die volledig op de hoogte is van uw zaken.