Bedrijven verspillen bakken met geld

on maandag, 08 februari 2021.

Artikel DvhN 8-2-2021

Kantoor leeg, kachel en lampen nog aan

Bedrijven kunnen bakken met geld besparen door tijdens de lockdown de kachel uit te zetten. Toch gebeurt dat vaak niet. In Groningen start maandag een campagne.

In veel kantoorgebouwen die leegstaan omdat het personeel thuiswerkt, draait de cv-installatie als vanouds. Ook de verlichting is vaak aan, zonder dat iemand er wat aan heeft.

 

Gas en elektriciteit die je kunt besparen

Het kost elektriciteit en vele kubieke meters gas, die moeiteloos bespaard hadden kunnen worden. Dat zegt Groningen werkt slim, een servicecentrum voor verduurzamen. Diverse bedrijvenverenigingen in Groningen werken erin samen.

Met gebouwenbeheerder Syplon heeft Groningen werkt slim in een aantal gevallen de rekening opgemaakt.

 
 

Alleen de televisie en de computers gaan uit

Hielke Koning van Syplon ziet dat in veel gebouwen, die nagenoeg leegstaan, amper stroom of gas wordt bespaard. ,,De meeste focus ligt op uitschakelen van elektrische apparatuur zoals televisies en computers. Maar de verwarming blijft vaak aan.’’

Veel cv-installaties kennen daarnaast een automatische inschakelfunctie. Daardoor blijven ze draaien alsof er nog gewoon in de gebouwen wordt gewerkt. Koning merkt daarnaast geregeld dat in gebouwen, ook in gesloten winkels, het licht aanblijft.

 

In twee weken tijd 800 euro aan gas besparen

In de eerste periode van lockdown berekende Koning voor een van de gebouwen die Syplon beheert dat er in twee weken tijd bijna 800 euro aan gas bespaard had kunnen worden.

Groningen werkt slim lanceert vandaag een campagne om beheerders van lege gebouwen bewust te maken van de besparingen die mogelijk zijn.

Verlichte kantoorpanden Small

https://www.dvhn.nl/economie/Kantoor-leeg-kachel-en-lampen-aan-Bedrijven-verspillen-bakken-met-geld-26477364.html

 

Met Syplon bent u goedkoper uit

De werkzaamheden die Syplon verricht, verdienen zichzelf terug. Door goede voorbereiding en duidelijke communicatie met uitvoerende partijen komt meerwerk niet voor. Van idee tot beheer zorgen wij voor betrouwbare, beheersbare en betaalbare gebouwen!

  • Bouw- en exploitatiekosten worden door ons lager omdat wij de juiste uitvoerende partijen kiezen en aan hun opdracht houden.
  • U betaalt alleen voor wat u krijgt. Wij bewaken dat uitvoerende partijen geen meerwerk in rekening brengen.
  • Wij houden bij het ontwerp rekening met onderhoud en beheer. En met logistieke zaken als parkeer- en laad- en losplekken.
  • Wij geven niet alleen advies maar begeleiden ook de uitvoer van uw bouwprojecten en het onderhoud en beheer van uw gebouw.
  • Wij zijn volledig onafhankelijk. Wij kiezen uitvoerende partijen die passen bij uw wensen en budget.
  • Onze klanten zijn erg trouw. Met sommigen werken wij al vanaf 1987 plezierig samen.
  • U heeft bij ons een vaste contactpersoon. Die volledig op de hoogte is van uw zaken.