Syplon groeit! Even voorstellen... Narda & Jeroen

Op dinsdag, 10 juli 2018.

Syplon groeit! Vandaar dat ons team is uitgebreid met Narda van der Veen in de functie als Bureausecretaresse. Op woensdag en vrijdag zal zij u (telefonisch) verwelkomen en onze medewerkers ondersteunen in hun werkzaamheden.

Vanaf 16 juli is Jeroen van der Velde bij Syplon in dienst als Projectmedewerker Beheer & Onderhoud. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud en coördinatie en begeleiding van werkzaamheden.

Welkom allebei bij Team Syplon!

Narda2 Mobile Jeroen1 Mobile

Op zoek naar een leuke stageplaats?

Op dinsdag, 05 juni 2018.

Ben jij op zoek naar een leuke én leerzame stageplaats? Na de zomervakantie hebben wij plaats voor drie stagiair(e)s.

Wij zijn op zoek naar 3e/4e jaars studenten met een MBO of HBO opleiding Bouwkunde. Een specifieke stageopdracht is mogelijk. Daarnaast bestaat de stage uit het meelopen met de projectleider bouw, uitvoeren van tekenwerk en werken in het onderhoudsprogramma O-Prognose.

Voor studenten met de opleiding Built Environment, Bouwkunde of Installatie Techniek die affiniteit hebben met energie, hebben wij een hele leuke en uitgebreide opdracht op het gebied van Energiebeheer.

Tevens hebben wij plaats voor een HBO stagiair(e) Facility Management, MER of bedrijfskunde. Ook hier is een specifieke stageopdracht geen probleem. Daarnaast ligt er de uitdaging op het kwaliteitshandboek verder uit te breiden.

Interesse? Klik hier voor de complete vacature of neem contact op voor een kennismaking.

Kom een balletje slaan tijdens de Promotiedagen Drenthe

Op dinsdag, 21 maart 2017.

Op 15 en 16 mei vinden de Promotiedagen Drenthe plaats in de TT-Hall Assen. Ook dit jaar is Syplon weer van de partij. 

Kom op het 'Duurzaamheidsplein' een balletje bij ons slaan en win een middag Pitch & Putt.

Ons thema voor deze beurs is duurzaamheid. DMJOP’s, energiemonitoring, energiescans, onderzoek binnenklimaat, zonnepanelen; wat kan ik daarmee? Graag wisselen wij met u van gedachten over deze onderwerpen.

Klik hier voor gratis kaarten. Wij verwelkomen u graag in onze stand (nr.020).

Openingstijden:

  • Dinsdag 15 mei van 12:00-21:00 uur
  • Woensdag 16 mei van 12:00-21:00 uur

Graag tot ziens bij ons in de stand. 

Nieuwbouw Aldi Zuidbroek in volle gang

Op dinsdag, 27 maart 2018.

In Zuidbroek wordt volop gebouwd aan een nieuw Aldi filiaal.

Ook deze winkel zal volgens het nieuwe concept gebouwd worden. Dit betekent veel ruimte voor verse producten, zoals groente, fruit, vlees, vis en de nieuwe broodafdeling. Tevens staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij Aldi. De winkel zal onder andere voorzien worden van zonnepanelen en LED-verlichting.

Syplon verzorgt als vaste bouwmanager van Aldi het bouwmanagement van begin tot eind. Op dit moment wordt de staalconstructie geplaatst.

Houdt u onze website in de gaten voor de vorderingen van het bouwproces.

Syplon steunt goede doel Make a Wish

Op donderdag, 22 maart 2018.

Op 20 maart organiseerden de dames van Ladies Circle Hunze voor het goede doel een filmavond in Vue Hoogezand. Dit jaar ging de gehele opbrengst naar Make a Wish. Ruim 160 dames genoten van een gezellige avond onder het genot van een hapje en drankje en een indrukwekkende film. De opbrengst van € 2.034,- werd mede mogelijk gemaakt door een verloting van prachtige prijzen. Veel sponsoren leverden hun bijdrage, waaronder Syplon een hoofdprijs ter beschikking stelde.  

Syplon druk met opname aardbevingsschade

Op dinsdag, 06 februari 2018.

Na een aanbesteding heeft TNO aan Syplon de opdracht gegund om een schadeopname volgsysteem te ontwikkelen.

Op meer dan 300 huizen en gebouwen zijn in het kader van het NAM Monitoring Netwerk in opdracht van TNO trillingsmeters geplaatst. Hiermee kunnen de bewegingen van gebouwen tijdens een beving feitelijk worden vastgesteld. Na een beving van 2,5 op de schaal van Richter worden de panden, waarvan het trigger niveau van de sensor is overschreden, namens TNO door onze inspecteurs bezocht. Zij voeren een opname van de schade aan buitenzijde van de woning uit. De meetgegevens van de trillingsmeters, gecombineerd met schade opnames die Syplon uitvoert aan de getroffen woningen, stelt TNO in staat om voor het eerst de relatie tussen aardbevingen, beweging van gebouwen en de daaruit voorvloeiende schade feitelijk te bepalen.

Na de aardbeving met het episch centrum in Zeerijp (3.4 op de schaal van Richter) zijn onze inspecteurs inmiddels gestart met de opname van de panden en uitwerking van de gegevens.

Nefit cv-ketels gevaarlijk?

Op woensdag, 17 januari 2018.

Op 10 januari 2018 kwam het onderstaande bericht in de media over gevaarlijke Nefit cv-ketels:

Onderzoek (in opdracht van RTL Nieuws) heeft uitgewezen dat de veelgebruikte Nefit Topline-ketels gevaarlijker zijn dan tot nu toe bekend was. Twee onafhankelijke onderzoekers van NEN constateren een verhoogde kans op brand én koolmonoxidevergiftiging. Bepaalde typen Topline-ketels die tussen 2006 en 2009 zijn geproduceerd, hebben een verhoogd risico op brandgevaar en koolmonoxidevergiftiging. Nefit is op de hoogte van het gevaar en het onderzoek. Zij erkennen het verhoogde risico, maar stellen dat dit geen direct gevaar oplevert. ‘De warmtewisselaar van de betreffende toestellen raken eerder defect dan zou mogen worden verwacht. Het onderdeel kan gratis worden vervangen of een nieuwe Nefit-ketel kan tegen een lagere prijs worden aangeschaft’. Aldus Nefit.

Ons advies aan u als gebouweigenaar en gebruiker is om te inventariseren of de bovenstaande cv-ketels aanwezig zijn binnen uw gebouwen. Indien dit zo is, dan is het belangrijk om de juiste maatregelen te treffen. Bij opdrachtgevers waarbij wij het gebouwbeheer verzorgen, hebben wij deze actie reeds lopen.

Mocht u ook gebruik willen maken van onze expertise dan ondersteunen en adviseren wij u hierbij graag. Indien u naar aanleiding van dit bericht vragen heeft, neemt u dan contact met ons op.

Even voorstellen... Ben Boersema

Op donderdag, 26 oktober 2017.

Per 1 oktober hebben wij er een nieuwe collega bij;

Ben Boersema gaat in de functie als Projectleider de afdeling Beheer & Onderhoud versterken.

Ben neemt de werkzaamheden over van Marco de Vries en is onder meer verantwoordelijk voor het uitvoeren van klachtenonderhoud, gepland onderhoud en het opstellen van MJOP's.

Graag stelt hij zich in het kort aan u voor:

Met meer dan 20 jaar werkervaring bij een aannemer, weet ik als geen ander de wensen van een opdrachtgever om te zetten naar een prettig werkbaar en goed onderhouden gebouw. Als projectleider beheer en onderhoud ontzorg ik mijn opdrachtgevers volledig op het gebied van hun huisvesting, zodat zij zich kunnen blijven richten op hun core business.

U kunt Ben bereiken op kantoor, per e-mail b.boersema@syplon.nl of mobiel 06-15146885.

Bezoek Syplon tijdens de Noordelijke Promotiedagen

Op dinsdag, 10 oktober 2017.

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan de beurs en in het bijzonder aan onze stand en informeren u graag over nieuwbouw, onderhoud & beheer, binnenklimaat en energie

Op 7 en 8 november wordt in MartiniPlaza Groningen de Promotiedagen gehouden.

De beurs is zoals ieder jaar hét zakelijk ontmoetingspunt van Noord-Nederland en telt dit jaar ruim 600 standhouders en presenteert een inspirerend beursprogramma met tal van workshops, presentaties en pitches. Oftewel de ideale gelegenheid om zaken te doen, nieuwe mensen en bedrijven te leren kennen en ideeën op te doen.

Dit jaar viert Syplon haar 30-jarig jubileum. En wie jarig is trakteert! Breng een bezoek aan onze stand en maak kans op mooie prijzen.

Onze stand (6028) vindt u in Expo 1 nabij de stand van de gemeente Groningen. Klik hier voor gratis toegangskaarten.

Graag tot ziens op 7 of 8 november 2017!

Per direct: Vacature Projectmedewerker Beheer en Onderhoud

Op donderdag, 14 september 2017.

Vanwege een uitbreiding van onze orderportefeuille zijn wij PER DIRECT op zoek naar een Projectmedewerker Beheer & Onderhoud Gebouwen.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega (m/v) met een afgeronde MBO-opleiding Bouwkunde en ervaring heeft in AutoCAD, gebouwinspecties en -beheer

Ben of ken jij onze nieuwe medewerker? Kijk dan snel voor alle informatie over deze interessante functie in de onderstaande link.

Projectmedewerker Beheer & Onderhoud

Team Syplon versterkt met Peter Boelens

Op donderdag, 31 augustus 2017.

Vanaf 1 september is het team van Syplon uitgebreid met een nieuwe collega; Peter Boelens gaat in de functie als Projectleider de afdeling Energie versterken.

Peter is naast Alexander Bleker en Hielke Koning verantwoordelijk voor alle energievraagstukken. Dit gaat van energiemonitoring en factuurcontrole tot het begeleiden van nieuwe inkoopcontracten energie.

In het kort stelt Peter zich voor:

Na jarenlang aan de sales kant te hebben gewerkt in de zakelijk energiemarkt, hoop ik vanuit mijn rol als projectleider de opdrachtgever een stuk bewustwording mee te kunnen geven als het gaat om energie besparen.

Kleine, simpele dingen kunnen dit proces al in gang zetten. Denk bijvoorbeeld aan apparaten, die in het weekend niet gebruikt worden, uit te zetten. Uiteindelijk zal het bewust worden, omgezet worden in acties. Om uiteindelijk energie te besparen en niet minder belangrijk; geld.

U kunt Peter bereiken op kantoor, via e-mail p.boelens@syplon.nl of mobiel 06-31228603.

Terugblik op het project Fris & Duurzaam in Groningen

Op vrijdag, 01 september 2017.

In de periode 2012 tot 2017 zijn 40 scholen en 500 lokalen in de gemeente Groningen Fris & Duurzaam geworden.

In het filmpje van de Widar Vrijeschool in Groningen vertellen docenten over de toegevoegde waarde van het Fris & Duurzaam project. Syplon heeft voor een groot aantal scholen de coördinatie en begeleiding van deze projecten uitgevoerd. Onze rol is om alle werkzaamheden voor te bereiden door een plan van aanpak op te stellen. Alle uitvoerende partijen te coördineren, de kosten te bewaken en het uitvoeren van algehele toezicht op het proces.

Ook geïnteresseerd in Fris & Duurzaam? Neem gerust contact met ons op.

Syplon werkt mee aan GreenDeal Scholen

Op donderdag, 06 juli 2017.

Het motto van GreenDeal Scholen is: 'In een slim schoolgebouw, leer je beter. Daar zijn wij van overtuigd. Daarom maken we het scholen gemakkelijk om betaalbare, groene verbeteringen door te voeren. Wij bundelen kennis, reiken hulpmiddelen aan en brengen partijen samen om van elkaar te leren. Zo dragen wij bij aan groene groei van Nederland.'

Samen met onze opdrachtgever SOOOG zorgen wij voor een gezond binnenklimaat. Met duurzame oplossingen zorgt dit onder andere voor betere leerprestaties en als bijkomend voordeel een lagere energierekening.

Dit is te realiseren door het aanbrengen van bijvoorbeeld een efficiënt klimaatsysteem of door witte dakbedekking.

Om de daadwerkelijke resultaten inzichtelijk te kunnen maken, verzorgen wij voor alle scholen de realtime-monitoring. Bij afwijkende verbruiken van elektra, gas of energiekosten onderzoeken wij wat hiervan de oorzaak is, om vervolgens direct een oplossing aan te kunnen dragen aan de SOOOG.

Klik hier voor het artikel 'SOOOG heeft vat op de energierekening'

Wilt u ook verduurzamen en met minimale investeringen de energierekening verlagen, neem dan contact met ons op en dan helpen wij u graag!

Met Syplon bent u goedkoper uit

De werkzaamheden die Syplon verricht, verdienen zichzelf terug. Door goede voorbereiding en duidelijke communicatie met uitvoerende partijen komt meerwerk niet voor. Van idee tot beheer zorgen wij voor betrouwbare, beheersbare en betaalbare gebouwen!

  • Bouw- en exploitatiekosten worden door ons lager omdat wij de juiste uitvoerende partijen kiezen en aan hun opdracht houden.
  • U betaalt alleen voor wat u krijgt. Wij bewaken dat uitvoerende partijen geen meerwerk in rekening brengen.
  • Wij houden bij het ontwerp rekening met onderhoud en beheer. En met logistieke zaken als parkeer- en laad- en losplekken.
  • Wij geven niet alleen advies maar begeleiden ook de uitvoer van uw bouwprojecten en het onderhoud en beheer van uw gebouw.
  • Wij zijn volledig onafhankelijk. Wij kiezen uitvoerende partijen die passen bij uw wensen en budget.
  • Onze klanten zijn erg trouw. Met sommigen werken wij al vanaf 1987 plezierig samen.
  • U heeft bij ons een vaste contactpersoon. Die volledig op de hoogte is van uw zaken.