Bezoek Syplon tijdens de Noordelijke Promotiedagen

Op dinsdag, 10 oktober 2017.

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek aan de beurs en in het bijzonder aan onze stand en informeren u graag over nieuwbouw, onderhoud & beheer, binnenklimaat en energie

Op 7 en 8 november wordt in MartiniPlaza Groningen de Promotiedagen gehouden.

De beurs is zoals ieder jaar hét zakelijk ontmoetingspunt van Noord-Nederland en telt dit jaar ruim 600 standhouders en presenteert een inspirerend beursprogramma met tal van workshops, presentaties en pitches. Oftewel de ideale gelegenheid om zaken te doen, nieuwe mensen en bedrijven te leren kennen en ideeën op te doen.

Dit jaar viert Syplon haar 30-jarig jubileum. En wie jarig is trakteert! Breng een bezoek aan onze stand en maak kans op mooie prijzen.

Onze stand (6028) vindt u in Expo 1 nabij de stand van de gemeente Groningen. Klik hier voor gratis toegangskaarten.

Graag tot ziens op 7 of 8 november 2017!

Per direct: Vacature Projectmedewerker Beheer en Onderhoud

Op donderdag, 14 september 2017.

Vanwege een uitbreiding van onze orderportefeuille zijn wij PER DIRECT op zoek naar een Projectmedewerker Beheer & Onderhoud Gebouwen.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega (m/v) met een afgeronde MBO-opleiding Bouwkunde en ervaring heeft in AutoCAD, gebouwinspecties en -beheer

Ben of ken jij onze nieuwe medewerker? Kijk dan snel voor alle informatie over deze interessante functie in de onderstaande link.

Projectmedewerker Beheer & Onderhoud

Team Syplon versterkt met Peter Boelens

Op donderdag, 31 augustus 2017.

Vanaf 1 september is het team van Syplon uitgebreid met een nieuwe collega; Peter Boelens gaat in de functie als Projectleider de afdeling Energie versterken.

Peter is naast Alexander Bleker en Hielke Koning verantwoordelijk voor alle energievraagstukken. Dit gaat van energiemonitoring en factuurcontrole tot het begeleiden van nieuwe inkoopcontracten energie.

In het kort stelt Peter zich voor:

Na jarenlang aan de sales kant te hebben gewerkt in de zakelijk energiemarkt, hoop ik vanuit mijn rol als projectleider de opdrachtgever een stuk bewustwording mee te kunnen geven als het gaat om energie besparen.

Kleine, simpele dingen kunnen dit proces al in gang zetten. Denk bijvoorbeeld aan apparaten, die in het weekend niet gebruikt worden, uit te zetten. Uiteindelijk zal het bewust worden, omgezet worden in acties. Om uiteindelijk energie te besparen en niet minder belangrijk; geld.

U kunt Peter bereiken op kantoor, via e-mail p.boelens@syplon.nl of mobiel 06-31228603.

Terugblik op het project Fris & Duurzaam in Groningen

Op vrijdag, 01 september 2017.

In de periode 2012 tot 2017 zijn 40 scholen en 500 lokalen in de gemeente Groningen Fris & Duurzaam geworden.

In het filmpje van de Widar Vrijeschool in Groningen vertellen docenten over de toegevoegde waarde van het Fris & Duurzaam project. Syplon heeft voor een groot aantal scholen de coördinatie en begeleiding van deze projecten uitgevoerd. Onze rol is om alle werkzaamheden voor te bereiden door een plan van aanpak op te stellen. Alle uitvoerende partijen te coördineren, de kosten te bewaken en het uitvoeren van algehele toezicht op het proces.

Ook geïnteresseerd in Fris & Duurzaam? Neem gerust contact met ons op.

Syplon werkt mee aan GreenDeal Scholen

Op donderdag, 06 juli 2017.

Het motto van GreenDeal Scholen is: 'In een slim schoolgebouw, leer je beter. Daar zijn wij van overtuigd. Daarom maken we het scholen gemakkelijk om betaalbare, groene verbeteringen door te voeren. Wij bundelen kennis, reiken hulpmiddelen aan en brengen partijen samen om van elkaar te leren. Zo dragen wij bij aan groene groei van Nederland.'

Samen met onze opdrachtgever SOOOG zorgen wij voor een gezond binnenklimaat. Met duurzame oplossingen zorgt dit onder andere voor betere leerprestaties en als bijkomend voordeel een lagere energierekening.

Dit is te realiseren door het aanbrengen van bijvoorbeeld een efficiënt klimaatsysteem of door witte dakbedekking.

Om de daadwerkelijke resultaten inzichtelijk te kunnen maken, verzorgen wij voor alle scholen de realtime-monitoring. Bij afwijkende verbruiken van elektra, gas of energiekosten onderzoeken wij wat hiervan de oorzaak is, om vervolgens direct een oplossing aan te kunnen dragen aan de SOOOG.

Klik hier voor het artikel 'SOOOG heeft vat op de energierekening'

Wilt u ook verduurzamen en met minimale investeringen de energierekening verlagen, neem dan contact met ons op en dan helpen wij u graag!

Energiescans VvE portiekflats

Op vrijdag, 12 mei 2017.

In opdracht van de gemeente Assen heeft Syplon Voor een VvE met twee portiekflats een energiescan uitgevoerd, gecombineerd met een energielabel en een haalbaarheidsonderzoek naar zonnepanelen.

Het doel van de energiescan is om energie te besparen en inzichtelijk te maken welke besparende maatregelen het meest interessant zijn om uit te voeren. Hierbij wordt rekening gehouden met het meerjaren onderhoudsplan om werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te voeren.

Unieke rally op 21 mei 2017!

Op maandag, 08 mei 2017.

Rotary Hoogezand-Sappemeer organiseert rally ten behoeve van goed doel

Op 21 mei 2017 vindt het unieke rally evenement 'Rally Noord Nederland' plaats. Oldtimers, klassiekers en bijzonder auto’s rijden de rally voor een goed doel, namelijk het organiseren van een winterolympiade voor de kinderen in Hoogezand-Sappemeer. Aansluitend op de rally is er een diner in de Amshoff. De organisatie is in handen van Rotary Hoogezand-Sappemeer. Kijk voor meer informatie op http://rallynoordnederland.nl/

Syplon feliciteert Aldi Scheemda met haar nieuwe winkel

Op woensdag, 30 november 2016.

Binnen een maand opent Aldi een tweede winkel waarvan adviesbureau Syplon het bouwmanagement heeft uitgevoerd.

Scheemda kan vanaf 30 november profiteren van een prachtige en ruime winkel. Een winkel volledig gebouwd volgens het 'Neu Konzept'.

De ideale tijd voor een thermische scan

Op donderdag, 24 november 2016.

De winter is hét ideale seizoen om een thermische gevel- en dakscan uit te laten voeren. Het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur is nu het grootst. Hierdoor zijn via een infrarood camera eventuele koudebruggen, warmtelekken en verstoringen in de isolatie goed op te sporen. Tevens kan met een thermische scan gecontroleerd worden of zonnepanelen nog voldoende energie opwekken. Ook kunnen verwarmingssystemen, zoals de vloerverwarming, gecontroleerd worden op een juiste werking.

Werkwijze

Onze inspecteur gaat op locatie met een infrarood camera het gebouw scannen. De warmte-uitstraling van het gebouw zorgt voor een elektromagnetische straling. Deze straling wordt omgezet in verschillende kleuren. Hierbij geven donkere kleuren (zwart, blauw, paars) de onderdelen aan die relatief koud zijn. De kleuren rood, geel en wit geven de oppervlaktes aan die (te) warm zijn. Alle gegevens worden vervolgens opgenomen in een rapportage, met hierin onze bevindingen, aanbevelingen en conclusie.

Voordelen

 • Snel inzicht
 • Grote oppervlaktes mogelijk
 • Geen breekwerk
 • Lagere energiekosten
 • Oplossen koudeklachten

Ook geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Met Syplon bent u goedkoper uit

De werkzaamheden die Syplon verricht, verdienen zichzelf terug. Door goede voorbereiding en duidelijke communicatie met uitvoerende partijen komt meerwerk niet voor. Van idee tot beheer zorgen wij voor betrouwbare, beheersbare en betaalbare gebouwen!

 • Bouw- en exploitatiekosten worden door ons lager omdat wij de juiste uitvoerende partijen kiezen en aan hun opdracht houden.
 • U betaalt alleen voor wat u krijgt. Wij bewaken dat uitvoerende partijen geen meerwerk in rekening brengen.
 • Wij houden bij het ontwerp rekening met onderhoud en beheer. En met logistieke zaken als parkeer- en laad- en losplekken.
 • Wij geven niet alleen advies maar begeleiden ook de uitvoer van uw bouwprojecten en het onderhoud en beheer van uw gebouw.
 • Wij zijn volledig onafhankelijk. Wij kiezen uitvoerende partijen die passen bij uw wensen en budget.
 • Onze klanten zijn erg trouw. Met sommigen werken wij al vanaf 1987 plezierig samen.
 • U heeft bij ons een vaste contactpersoon. Die volledig op de hoogte is van uw zaken.