Unieke rally op 21 mei 2017!

Op maandag, 08 mei 2017.

Rotary Hoogezand-Sappemeer organiseert rally ten behoeve van goed doel

Op 21 mei 2017 vindt het unieke rally evenement 'Rally Noord Nederland' plaats. Oldtimers, klassiekers en bijzonder auto’s rijden de rally voor een goed doel, namelijk het organiseren van een winterolympiade voor de kinderen in Hoogezand-Sappemeer. Aansluitend op de rally is er een diner in de Amshoff. De organisatie is in handen van Rotary Hoogezand-Sappemeer. Kijk voor meer informatie op http://rallynoordnederland.nl/

Syplon feliciteert Aldi Scheemda met haar nieuwe winkel

Op woensdag, 30 november 2016.

Binnen een maand opent Aldi een tweede winkel waarvan adviesbureau Syplon het bouwmanagement heeft uitgevoerd.

Scheemda kan vanaf 30 november profiteren van een prachtige en ruime winkel. Een winkel volledig gebouwd volgens het 'Neu Konzept'.

De ideale tijd voor een thermische scan

Op donderdag, 24 november 2016.

De winter is hét ideale seizoen om een thermische gevel- en dakscan uit te laten voeren. Het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur is nu het grootst. Hierdoor zijn via een infrarood camera eventuele koudebruggen, warmtelekken en verstoringen in de isolatie goed op te sporen. Tevens kan met een thermische scan gecontroleerd worden of zonnepanelen nog voldoende energie opwekken. Ook kunnen verwarmingssystemen, zoals de vloerverwarming, gecontroleerd worden op een juiste werking.

Werkwijze

Onze inspecteur gaat op locatie met een infrarood camera het gebouw scannen. De warmte-uitstraling van het gebouw zorgt voor een elektromagnetische straling. Deze straling wordt omgezet in verschillende kleuren. Hierbij geven donkere kleuren (zwart, blauw, paars) de onderdelen aan die relatief koud zijn. De kleuren rood, geel en wit geven de oppervlaktes aan die (te) warm zijn. Alle gegevens worden vervolgens opgenomen in een rapportage, met hierin onze bevindingen, aanbevelingen en conclusie.

Voordelen

 • Snel inzicht
 • Grote oppervlaktes mogelijk
 • Geen breekwerk
 • Lagere energiekosten
 • Oplossen koudeklachten

Ook geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Syplon feliciteert Aldi Kollum met haar nieuwe winkel.

Op woensdag, 16 november 2016.

Na het slopen van het oude filiaal, is op dezelfde plaats in het Friese dorp Kollum een prachtige winkel volgens het 'Neu Konzept' gebouwd.

Syplon adviesbureau is verantwoordelijk geweest voor het gehele bouwmanagement. Van de sloop tot het realiseren van een tijdelijke winkel tot de opening op 16 november 2016.

Vacature Energie adviseur/projectleider

Op dinsdag, 11 oktober 2016.

Kom jij ons team versterken als Energie adviseur/projectleider? 

Klik hier voor de vacature. 

Spreekt het je aan, ben je nieuwsgierig en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Dan zijn wij benieuwd naar jouw cv en motivatie!

Vacature Projectleider Bouw

Op donderdag, 01 september 2016.

Kom jij ons team versterken als Projectleider Bouw?

Klik hier voor de vacature.

Spreekt het je aan, ben je nieuwsgierig en kun je voldoen aan het gestelde profiel? Dan zijn wij benieuwd naar jouw cv en motivatie!

Nieuwsbrief Syplon informeert

Op dinsdag, 11 oktober 2016.

Klik hier voor onze nieuwsbrief - Syplon informeert - oktober 2016.

Deze keer met de onderwerpen:

 • SOOOG krijgt ‘frisse scholen’
 • Energiebesparingsplan
 • Uitnodiging themabijeenkomst ‘Asbest! En nu?’
 • Lopende projecten

Uitnodiging Noordelijke Promotiedagen

Op dinsdag, 25 oktober 2016.

Op 8 en 9 november worden de Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord-Nederland voor de 30e keer in MartiniPlaza Groningen gehouden. De beurs is het ideale platform om in contact te komen met relaties en nieuwe bedrijven. Tijdens dit jubileumjaar zullen bijna 600 bedrijven deelnemen aan hét zakelijke evenement van het noorden. Waaronder de bedrijvenverenigingen van Groningen en het nieuwe plein ‘Aardbevingsbestendig en Duurzaam bouwen’.

Syplon bouwmanagement & huisvestingsadvies is ook dit jaar weer van de partij en nodigt u van harte uit voor een bezoek aan onze stand (6107). Onder het genot van een hapje en drankje informeren wij u graag over alle ontwikkelingen op het gebied van nieuwbouw, onderhoud & beheer, binnenklimaat en energie.

Zo heeft Syplon het afgelopen jaar zich bezig gehouden met:

 • onderhoudsinspecties
 • energiediensten en -managementsystemen
 • onderhoudsadvies & begeleiding
 • renovatie-/nieuwbouwadvies & begeleiding
 • binnenklimaatonderzoek & -verbetering
 • haalbaarheid, advies en begeleiding zonnepanelen
 • brandveiligheidstoetsen
 • Nen2580 rapportages

Onze stand vindt u in de grote hal (Expo 1) tegenover de gemeente Groningen.                                                                                                                                 Gratis toegangskaarten kunt u hier downloaden.

Graag tot ziens op 8 of 9 november!

 

 

Data analyse

Op donderdag, 01 september 2016.

Gebouwen genereren steeds meer data die zeer belangrijk is om te zorgen dat gebouwen gezond en energiezuinig zijn. Syplon kan met deze data gebouwproblemen oplossen maar ook het binnenklimaat verbeteren en het energieverbruik reduceren. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van bestaande data maar ook eventueel plaatsen we zelf slimme apparatuur om data te generen. We kunnen bijvoorbeeld elektriciteits- en gasverbruik meten maar ook CO2, luchtvochtigheid, dauwpunt, temperatuur en zelfs bezettingsgraad van ruimtes. Momenteel loopt er een project waarbij we data analyse uitvoeren van een gebouw met een WKO met betonkernactivering en warmtepompen, cv-ketels, ruimtesensoren en verschillende energiemeters. Het project is nog niet afgerond maar de resultaten zijn nu al zeer positief.

 • Besparing op het gasverbruik met meer dan 50%
 • Reductie gecontracteerd elektrisch vermogen met 70%
 • Vermindering klachten binnenklimaat

Wilt u meer weten over dit project of wilt u ook een slim, gezond en energiezuinige gebouw neem dan contact met ons op.

Met Syplon bent u goedkoper uit

De werkzaamheden die Syplon verricht, verdienen zichzelf terug. Door goede voorbereiding en duidelijke communicatie met uitvoerende partijen komt meerwerk niet voor. Van idee tot beheer zorgen wij voor betrouwbare, beheersbare en betaalbare gebouwen!

 • Bouw- en exploitatiekosten worden door ons lager omdat wij de juiste uitvoerende partijen kiezen en aan hun opdracht houden.
 • U betaalt alleen voor wat u krijgt. Wij bewaken dat uitvoerende partijen geen meerwerk in rekening brengen.
 • Wij houden bij het ontwerp rekening met onderhoud en beheer. En met logistieke zaken als parkeer- en laad- en losplekken.
 • Wij geven niet alleen advies maar begeleiden ook de uitvoer van uw bouwprojecten en het onderhoud en beheer van uw gebouw.
 • Wij zijn volledig onafhankelijk. Wij kiezen uitvoerende partijen die passen bij uw wensen en budget.
 • Onze klanten zijn erg trouw. Met sommigen werken wij al vanaf 1987 plezierig samen.
 • U heeft bij ons een vaste contactpersoon. Die volledig op de hoogte is van uw zaken.