Mooie opbrengst voor het goede doel

Op dinsdag, 21 mei 2019.

Zondag 19 mei werd voor de derde keer de Rotary Rally Noord-Nederland gereden.

In totaal reden 55 equipes uitdaagende proeven door het Groningse en Drentse landschap. Het was een prachtige en goed georganiseerde dag waarvan Syplon één van de sponsoren was.

Het goede doel waarvoor gereden werd was 'De Liedjesfabriek', een project van het Beatrix Kinderziekhuis UMCG. Een cheque ter waarde van € 7.200,- mocht overhandigd worden aan het ziekenhuis. Een bedrag waar ze een jaar lang alle projecten van kunnen bekostigen.

Stagiair(e) gezocht - Energie Specialist

Op dinsdag, 07 mei 2019.

Ben jij op zoek naar een stageplaats waar je zelfstandig en veel afwisselende werkzaamheden kan uitvoeren en veel ervaring kan op doen in een branche waarin de komende jaren ontzettend veel gaat gebeuren? 

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij hebben een stageplaats voor een Energie Specialist MBO/HBO, klik hier voor alle informatie.

stagiair Small

Even voorstellen: Jan Corman

Op donderdag, 28 maart 2019.

Op Jeroen van der Velde zijn laatste werkdag bij Syplon, kon hij onze nieuwe collega Jan Corman inwerken. Jan zal vanaf 27 maart alle taken van Jeroen overnemen. Dit betekent dat hij het dagelijks onderhoud en beheer en coördinatie van werkzaamheden voor zijn rekening neemt.

Wij heten Jan van harte welkom in team Syplon!

Jan is te bereiken via j.corman@syplon.nl of mobiel op 06-11480233

 

Bezoek ons tijdens de Promotiedagen

Op maandag, 22 oktober 2018.

Bezoek ons tijdens de Promotiedagen op 6 en 7 november in MartiniPlaza Groningen

U bent van harte welkom in onze stand (6052), het thema is DUURZAAMHEID - Wat betekent dit voor u?

Naast duurzaamheid informeren wij u graag over nieuwbouw, onderhoud & beheer, binnenklimaat en energie. Zo kunt u alles te weten komen over:

 • onderhoudsinspecties
 • energiediensten
 • onderhoudsadvies & -begeleiding
 • renovatie-/nieuwbouwadvies & -begeleiding
 • binnenklimaatonderzoek & -verbetering
 • haalbaarheidsonderzoek & inkoop zonnepanelen

Kom tevens u een balletje slaan en maakt kans op een middag Pitch & Putt.

 Klik hier voor gratis toegangskaarten.

Erik Postma 25 jaar in dienst!

Op dinsdag, 04 september 2018.

Op 31 augustus hadden wij een heugelijk feit te vieren. Onze meest ervaren collega, Erik Postma, was 25 jaar in dienst bij Syplon!

In al die jaren heeft Erik veel ervaring mogen opdoen in de meest uitlopende projecten. Heeft vele klanten van uitgebreid advies gediend. En is een bijzondere collega voor ons allemaal geweest, met zijn specifieke kijk op alles in het leven :-)

Erik van harte gefeliciteerd met deze fantastisch mijlpaal en bedankt voor de afgelopen 25 jaar en hopelijk zullen er nog vele volgen.

Namens het gehele team Syplon.

Syplon groeit! Even voorstellen... Narda & Jeroen

Op dinsdag, 10 juli 2018.

Syplon groeit! Vandaar dat ons team is uitgebreid met Narda van der Veen in de functie als Bureausecretaresse. Op woensdag en vrijdag zal zij u (telefonisch) verwelkomen en onze medewerkers ondersteunen in hun werkzaamheden.

Vanaf 16 juli is Jeroen van der Velde bij Syplon in dienst als Projectmedewerker Beheer & Onderhoud. Hij is onder andere verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud en coördinatie en begeleiding van werkzaamheden.

Welkom allebei bij Team Syplon!

Narda2 Mobile Jeroen1 Mobile

Op zoek naar een leuke stageplaats?

Op dinsdag, 05 juni 2018.

Ben jij op zoek naar een leuke én leerzame stageplaats? Na de zomervakantie hebben wij plaats voor drie stagiair(e)s.

Wij zijn op zoek naar 3e/4e jaars studenten met een MBO of HBO opleiding Bouwkunde. Een specifieke stageopdracht is mogelijk. Daarnaast bestaat de stage uit het meelopen met de projectleider bouw, uitvoeren van tekenwerk en werken in het onderhoudsprogramma O-Prognose.

Voor studenten met de opleiding Built Environment, Bouwkunde of Installatie Techniek die affiniteit hebben met energie, hebben wij een hele leuke en uitgebreide opdracht op het gebied van Energiebeheer.

Tevens hebben wij plaats voor een HBO stagiair(e) Facility Management, MER of bedrijfskunde. Ook hier is een specifieke stageopdracht geen probleem. Daarnaast ligt er de uitdaging op het kwaliteitshandboek verder uit te breiden.

Interesse? Klik hier voor de complete vacature of neem contact op voor een kennismaking.

Kom een balletje slaan tijdens de Promotiedagen Drenthe

Op dinsdag, 21 maart 2017.

Op 15 en 16 mei vinden de Promotiedagen Drenthe plaats in de TT-Hall Assen. Ook dit jaar is Syplon weer van de partij. 

Kom op het 'Duurzaamheidsplein' een balletje bij ons slaan en win een middag Pitch & Putt.

Ons thema voor deze beurs is duurzaamheid. DMJOP’s, energiemonitoring, energiescans, onderzoek binnenklimaat, zonnepanelen; wat kan ik daarmee? Graag wisselen wij met u van gedachten over deze onderwerpen.

Klik hier voor gratis kaarten. Wij verwelkomen u graag in onze stand (nr.020).

Openingstijden:

 • Dinsdag 15 mei van 12:00-21:00 uur
 • Woensdag 16 mei van 12:00-21:00 uur

Graag tot ziens bij ons in de stand. 

Nieuwbouw Aldi Zuidbroek in volle gang

Op dinsdag, 27 maart 2018.

In Zuidbroek wordt volop gebouwd aan een nieuw Aldi filiaal.

Ook deze winkel zal volgens het nieuwe concept gebouwd worden. Dit betekent veel ruimte voor verse producten, zoals groente, fruit, vlees, vis en de nieuwe broodafdeling. Tevens staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij Aldi. De winkel zal onder andere voorzien worden van zonnepanelen en LED-verlichting.

Syplon verzorgt als vaste bouwmanager van Aldi het bouwmanagement van begin tot eind. Op dit moment wordt de staalconstructie geplaatst.

Houdt u onze website in de gaten voor de vorderingen van het bouwproces.

Syplon steunt goede doel Make a Wish

Op donderdag, 22 maart 2018.

Op 20 maart organiseerden de dames van Ladies Circle Hunze voor het goede doel een filmavond in Vue Hoogezand. Dit jaar ging de gehele opbrengst naar Make a Wish. Ruim 160 dames genoten van een gezellige avond onder het genot van een hapje en drankje en een indrukwekkende film. De opbrengst van € 2.034,- werd mede mogelijk gemaakt door een verloting van prachtige prijzen. Veel sponsoren leverden hun bijdrage, waaronder Syplon een hoofdprijs ter beschikking stelde.  

Syplon druk met opname aardbevingsschade

Op dinsdag, 06 februari 2018.

Na een aanbesteding heeft TNO aan Syplon de opdracht gegund om een schadeopname volgsysteem te ontwikkelen.

Op meer dan 300 huizen en gebouwen zijn in het kader van het NAM Monitoring Netwerk in opdracht van TNO trillingsmeters geplaatst. Hiermee kunnen de bewegingen van gebouwen tijdens een beving feitelijk worden vastgesteld. Na een beving van 2,5 op de schaal van Richter worden de panden, waarvan het trigger niveau van de sensor is overschreden, namens TNO door onze inspecteurs bezocht. Zij voeren een opname van de schade aan buitenzijde van de woning uit. De meetgegevens van de trillingsmeters, gecombineerd met schade opnames die Syplon uitvoert aan de getroffen woningen, stelt TNO in staat om voor het eerst de relatie tussen aardbevingen, beweging van gebouwen en de daaruit voorvloeiende schade feitelijk te bepalen.

Na de aardbeving met het episch centrum in Zeerijp (3.4 op de schaal van Richter) zijn onze inspecteurs inmiddels gestart met de opname van de panden en uitwerking van de gegevens.

Nefit cv-ketels gevaarlijk?

Op woensdag, 17 januari 2018.

Op 10 januari 2018 kwam het onderstaande bericht in de media over gevaarlijke Nefit cv-ketels:

Onderzoek (in opdracht van RTL Nieuws) heeft uitgewezen dat de veelgebruikte Nefit Topline-ketels gevaarlijker zijn dan tot nu toe bekend was. Twee onafhankelijke onderzoekers van NEN constateren een verhoogde kans op brand én koolmonoxidevergiftiging. Bepaalde typen Topline-ketels die tussen 2006 en 2009 zijn geproduceerd, hebben een verhoogd risico op brandgevaar en koolmonoxidevergiftiging. Nefit is op de hoogte van het gevaar en het onderzoek. Zij erkennen het verhoogde risico, maar stellen dat dit geen direct gevaar oplevert. ‘De warmtewisselaar van de betreffende toestellen raken eerder defect dan zou mogen worden verwacht. Het onderdeel kan gratis worden vervangen of een nieuwe Nefit-ketel kan tegen een lagere prijs worden aangeschaft’. Aldus Nefit.

Ons advies aan u als gebouweigenaar en gebruiker is om te inventariseren of de bovenstaande cv-ketels aanwezig zijn binnen uw gebouwen. Indien dit zo is, dan is het belangrijk om de juiste maatregelen te treffen. Bij opdrachtgevers waarbij wij het gebouwbeheer verzorgen, hebben wij deze actie reeds lopen.

Mocht u ook gebruik willen maken van onze expertise dan ondersteunen en adviseren wij u hierbij graag. Indien u naar aanleiding van dit bericht vragen heeft, neemt u dan contact met ons op.

Even voorstellen... Ben Boersema

Op donderdag, 26 oktober 2017.

Per 1 oktober hebben wij er een nieuwe collega bij;

Ben Boersema gaat in de functie als Projectleider de afdeling Beheer & Onderhoud versterken.

Ben neemt de werkzaamheden over van Marco de Vries en is onder meer verantwoordelijk voor het uitvoeren van klachtenonderhoud, gepland onderhoud en het opstellen van MJOP's.

Graag stelt hij zich in het kort aan u voor:

Met meer dan 20 jaar werkervaring bij een aannemer, weet ik als geen ander de wensen van een opdrachtgever om te zetten naar een prettig werkbaar en goed onderhouden gebouw. Als projectleider beheer en onderhoud ontzorg ik mijn opdrachtgevers volledig op het gebied van hun huisvesting, zodat zij zich kunnen blijven richten op hun core business.

U kunt Ben bereiken op kantoor, per e-mail b.boersema@syplon.nl of mobiel 06-15146885.

Met Syplon bent u goedkoper uit

De werkzaamheden die Syplon verricht, verdienen zichzelf terug. Door goede voorbereiding en duidelijke communicatie met uitvoerende partijen komt meerwerk niet voor. Van idee tot beheer zorgen wij voor betrouwbare, beheersbare en betaalbare gebouwen!

 • Bouw- en exploitatiekosten worden door ons lager omdat wij de juiste uitvoerende partijen kiezen en aan hun opdracht houden.
 • U betaalt alleen voor wat u krijgt. Wij bewaken dat uitvoerende partijen geen meerwerk in rekening brengen.
 • Wij houden bij het ontwerp rekening met onderhoud en beheer. En met logistieke zaken als parkeer- en laad- en losplekken.
 • Wij geven niet alleen advies maar begeleiden ook de uitvoer van uw bouwprojecten en het onderhoud en beheer van uw gebouw.
 • Wij zijn volledig onafhankelijk. Wij kiezen uitvoerende partijen die passen bij uw wensen en budget.
 • Onze klanten zijn erg trouw. Met sommigen werken wij al vanaf 1987 plezierig samen.
 • U heeft bij ons een vaste contactpersoon. Die volledig op de hoogte is van uw zaken.