School bouwen, verbouwen of onderhouden?

Syplon heeft sinds 1987 ervaring met schoolgebouwen. Zowel met nieuwbouwprojecten als met verbouw en renovatie van schoolgebouwen. Wij zijn volledig op de hoogte van het onderwijshuisvestingsbeleid, normvergoedingen en verantwoordelijkheden van de gemeente. Hierdoor kunnen wij u optimaal adviseren en begeleiden met als resultaat een beheersbaar, betrouwbaar en vooral betaalbaar schoolgebouw.

Schoolbesturen van zowel primair, voortgezet, speciaal en universitair onderwijs voorzien wij van huisvestingsadvies. Wij stellen een realistische begroting op en zorgen ervoor dat uitvoerende partijen deze niet overschrijden.

Een school kan tijdens een verbouwing niet sluiten. Daarom zorgt Syplon ervoor dat de lessen bij het (ver)bouwen van een school zo veel mogelijk door kunnen gaan. Werkzaamheden die veel overlast veroorzaken, laten wij zoveel mogelijk buiten schooltijd en in vakantieperiodes uitvoeren.

In een voorjaarsvakantie hebben wij samen met een vast team van uitvoerende partijen ervoor gezorgd dat een gehele school is voorzien van het 'Fris & Duurzaam' concept. Dit betekent een beter binnenklimaat zonder extra energiekosten.

Bij de inrichting van uw school houden wij rekening met verschillende factoren, de belangrijkste zijn:

 • type onderwijs
 • aantal leerlingen
 • binnenklimaat
 • parkeergelegenheid
 • gebruik van onderhoudsarme materialen voor goedkoper onderhoud

Gemeentelijke financiering

Nieuwbouw, verbouw of onderhoud, een gemeente verstrekt alleen gelden aan een schoolbestuur als er via een huisvestingsplan aanvragen worden ingediend. Met een degelijk technisch plan én een goede begroting weet een schoolbestuur precies wat ze per jaar moeten aanvragen. In het Syplon onderhoudsplan geven wij een overzicht en begroting voor de komende tien jaren. Wij zijn expert op bouwgebied en weten daarnaast alles over regelgeving en geldstromen omtrent schoolhuisvesting. Bijvoorbeeld op hoeveel vierkante meter schooloppervlak u aanspraak maakt met uw leerlingaantal.

Wilt u meer weten wat Syplon voor u kan betekenen? Neem contact met ons op.

Met Syplon bent u goedkoper uit

De werkzaamheden die Syplon verricht, verdienen zichzelf terug. Door goede voorbereiding en duidelijke communicatie met uitvoerende partijen komt meerwerk niet voor. Van idee tot beheer zorgen wij voor betrouwbare, beheersbare en betaalbare gebouwen!

 • Bouw- en exploitatiekosten worden door ons lager omdat wij de juiste uitvoerende partijen kiezen en aan hun opdracht houden.
 • U betaalt alleen voor wat u krijgt. Wij bewaken dat uitvoerende partijen geen meerwerk in rekening brengen.
 • Wij houden bij het ontwerp rekening met onderhoud en beheer. En met logistieke zaken als parkeer- en laad- en losplekken.
 • Wij geven niet alleen advies maar begeleiden ook de uitvoer van uw bouwprojecten en het onderhoud en beheer van uw gebouw.
 • Wij zijn volledig onafhankelijk. Wij kiezen uitvoerende partijen die passen bij uw wensen en budget.
 • Onze klanten zijn erg trouw. Met sommigen werken wij al vanaf 1987 plezierig samen.
 • U heeft bij ons een vaste contactpersoon. Die volledig op de hoogte is van uw zaken.